Őszi káposztarepce

Cortes

  • közepesen korai vonalfajta
  • nagyon korán , hosszan virágzik
  • közepesen magas, inkább alacsony fajta
  • kitűnő szárálló képességű, megdőlésre nem hajlamos
  • közepesen ellenáll az ismert gombabetegségeknek
  • termesztésre alkalmas bármelyik területen

  Kínálatunkban ez az  egyedüli  nagyon korai virágzású, alacsony növésű magas terméshozamú fajta,  gazdagítja a rövid vegetációs  tenyészidőszak repcekollekcióját. A regisztrációs kísérletek folyamán a magas terméshozam és olajtartalom mellett más magasabb szintű gazdasági mutatókat is igazolt. Ami a minőségi mutatókat illeti : olajtartalom- 46,7 %, glukosinát-12,85 mmol/gmag, és a N-21,2% száraz magvakban.

A CORTEZ a jól ágazó fajták közé tartozik, megdőlésnek kiválóan ellenáll – hároméves elemzés 8,4 pont  a 9- es skálán. Hasonlóan pozitívan értékelt az egészségi állapota is ami,  a fómás levélfoltosság és szárrák, valamint a fehérpenészes rothadás ellen a kontroll fajtáktól ( Labrador, Ladoga és Chagall) magasabb pont értékelést ért el ( 6 pont). Figyelmet érdemel fómás levélfoltosság és szárrák elleni ellenállóképessége, figyelembe véve a rövid vegetációs időszakot, mivel a korai fajtákat  a gomba kórokozók  lényegesen hamarabb támadják.  Ennek okán  a három éves 6 pontos értékelés  nagy előnyként könyvelhető a Corteznél.

A további gombás betegségek ellen, mint a szürke penész és a repcebecőbontó ellen közepesen ellenáll. Kedvező az ezermagtömeg, 5,8g és 6,3 g között értéket mutat évenként. A magasabb ezermegtömeg, gyorsabb őszi  fejlődés és a kiválóan kifejlődött tőlevélrózsa garancia a télre  jól előkészített növénynek. 

selgen
DSC03649
DSC03623
Cortez (2)
Scroll to Top